Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΚΝΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 1973

Είναι από αυτές τις ιστορίες που δεν προκαλούν μόνο εύλογες απορίες και αμφιβολίες αλλά πραγματική οργή και θυμό για αυτούς που έμειναν πίσω και αναζητούν την αλήθεια. Είναι από αυτές τις γεννήσεις 'μυστήριο' όπου το νοσοκομείο βρίσκεται εκτεθημένο και ανήμπορο να δώσει απαντήσεις όχι μόνο ως προς το φύλο, το βάρος του παιδιού, ακόμη και την ακριβή ημερομηνία γεννήσης του αλλά και ως προς την' τύχη' του.  Δεν υπάρχει καταχωρημένος θάνατος  για το συγκεκριμένο βρέφος στα βιβλία θανάτων του νοσοκομείου!!!!!! Παρ' όλα αυτά όμως το βρέφος  αγνοείται μια που η οικογένεια δεν το παρέλαβε ποτέ!!!!!!!!


                                       Oι γονείς Γιώργος και Μαγδαλήνη
                                                Κάντε κλικ στην εικόνα
Ιστορίες μυστηρίου και τρόμου που δυστυχώς δεν εκτυλίσονται σε καμία ταινία θρίλερ αλλά μέσα στα κρατικά νοσοκομεία που όλοι μας είχαμε ακλόνητη και αδιάψευστη εμπιστοσύνη.
Οι απίστευτές αυτές ιστορίες ανήκουν στην κατηγορία εγκλημάτων κατα της ζωής.
 Η φωτοτυπία του απαντητικού εγγράφου  του νοσοκομείου που δόθηκε στην οικογένεια είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία που τον καθένα από εμάς τον οδηγεί σε διάφορες σκέψεις.  Μάλλον σε λογικά συμπεράσματα πια. Εν ολίγοις, το νοσοκομείο παραδέχεται, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή ημέρα τοκετού πως η Μαγδαληνή, μητέρα του αγνοούμενου παιδιού, γέννησε παιδί αδιευκρινίστου φύλου για το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πέθανε. Δηλαδή το ίδιο το νοσοκομείο παραδέχεται ότι το παιδί αυτό ζει. Πάλι καλά που δεν τους είπαν αφου το παιδί ζει, το πήρατε τι μας το ζητάτε;;;


                            Ο πατέρας, ο Γιώργος σε μεγαλύτερη ηλικία

 Στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης ουδέποτε εστάλει από το νοσοκομείο η δήλωση γεννήσεως και έτσι συντρέχουν όλοι οι λόγοι για την αναζήτηση του βρέφους αυτού το οποίο τόσα χρόνια μετά είναι  σε κατάσταση αφάνειας.
Γι αυτές τις περιπτώσεις  η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων εξέδωσε την νομολογία 67/2005 όπου επί αμφιβολίας θανάτου τέκνου για όλες τις παραπάνω παραλήψεις και παράνομες η ανύπαρκτες καταχωρήσεις, νομιμοποιεί την έρευνα για την ανέρευση του.
Και η υπόθεση αυτή έχει όλα τα χαρακτηριστικά για αναζήτηση τέκνου λόγω αμφιβολίας του θανάτου του!

Δεν υπάρχουν λόγια για τα τέσσερα αδέλφια που αναζητούν τον αγνοούμενο αδελφό ή αδελφή τους μετά από τα συγκλονιστικά αυτά ευρήματα.  Για την αγωνία τους, τον πόνο τους τον θυμό τους! Το γεγονός ότι η μητέρα τους γέννησε ένα παιδί το οποίο φαίνεταί ότι ζει αλλά κανείς δεν  είναι διατεθημένος να τους δώσει πολλές πολλές εξηγήσεις ή ακόμα και βοήθεια, θα πρέπει να ανησυχήσει σοβαρά τους υπεύθυνους του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση των μαιευτικών κλινικών των νοσοκομείων της χώρας. 
Υπάρχουν έστω και τώρα ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια των νεογνών η ο καθένας μπορεί, σχετικός η άσχετος να παραβιάζει την ασφάλεια αυτή; Κάνει το υπουργείο Υγείας ελέγχους για αυξημένη θνησιμότητα βρεφών; Τηρούνται οι κανονισμοι του Υπουργείου για τις ταφές βρεφών; Για διενέργεια νεκροψίας για να καταλογίζονται ευθύνες η μη στους γυναικολόγους που δηλώνουν περισσότερους θανάτους από τους στατιστικά αποδεκτούς; Ελέγχει κανείς οτιδήποτε εκεί μέσα η παραμένει η ίδια κατάσταση που λογικά εξοργίζει και αγανακτεί τους πολίτες;

               
                        Η μητέρα, η Μαγδαληνή σε μεγαλύτερη ηλικία


Ο Στέφανος που εκπροσωπεί την οικογένεια στο έργο της αναζήτησης του αγνοούμενου αδελφού ή αδελφής, υπόσχεται να δικαιώσει τους γονείς του έστω και μετά θάνατον, γιατί ποτέ δεν πίστεψαν  πως το παιδί τους έχει πεθάνει. Όποιος και να διαβάσει την βεβαίωση του νοσοκομείου την ίδια άποψη θα χει. Εύλογα αφου το νοσοκομείο ποτέ δεν εξέδωσε και δεν είναι σε θέση να εκδώσει βεβαίωση θανάτου! Αφου  το ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης, το καθ' υλην αρμόδιο να δώσει απαντήσεις και πιστοποιητικό για την γέννηση του παιδιού αυτου δηλώνει πως δεν έχει καταχωρημένη την γέννηση του!  Για το ληξιαρχείο αυτό το παιδί δεν γεννήθηκε ποτέ! Η τέλεια εξαφάνιση.

Και σε αυτήν την περίπτωση το τοπίο είναι θολό και γκρίζο  και χρειάζεται να γίνει πάρα πολύ δουλειά. Η έρευνα ξεκίνησε ήδη και τα πρώτα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην ανεύρεση του χαμένου τέκνου  σύντομα θα είναι  στα χέρια της οικογένειας. Ασφαλώς πολλοί είναι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν για όλα αυτά τα νοθευμένα και παραποιημένα έγγραφα που έχουν διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη των οικογενειών των τεσσάρων αδελφών. 




Η Μαγδαληνή  με τα παιδιά της σε νεαρή ηλικία, τον Κωνσταντίνο, τον Λάζαρο, τον Στέφανο και την  Παρθένα



Κάπου εκεί έξω ένας αδελφός ή μία αδελφή κυκλοφορεί χωρίς να γνωρίζει ποιοί είναι οι πραγματικοί γονείς και τα αδέλφια του. Η οικογένεια του Στέφανου θέλει να τον/την βρει για να μην αισθάνεται μόνος/μόνη. Είναι μεγάλη οικογένεια που συνδέονται με δεσμούς αγάπης και αυτήν την αγάπη θέλουν να την δώσουν και στο χαμένο τέκνο των γονιών τους. Ακόμη θέλουν να δικαιώσουν τους γονείς τους για την μεγάλη αδικία, που όπως πιστεύουν, τους έγινε. 


Τα κίνητρα της οικογένειας που αναζητά είναι μόνον η αγάπη.  Ναι νοιώθουν οργή και θυμό για αυτό που τους έγινε και για την ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία της αναζήτησης που κάτω από τις περιστάσεις τους επιβλήθηκε, αλλά έχουν καταλαγιάσει τα πάθη τους από το ίδιο το έργο της έρευνας. 

Το έγγραφο του νοσοκομείου που αναστάτωσε την γαλήνη της οικογένειας και μπήκαν όλοι στην διερεύνηση της υπόθεσης. Η αλήθεια δεν κρύβεται πια!!!!!! 




Το νοσοκομείο δηλώνει πως το παιδί δεν έχει πεθάνει! Και τι κάνει γι' αυτό;;;;
Κάντε κλικ στην εικόνα

Η ιστοσελίδα τους εύχεται να βρεθεί γρήγορα ο αγνοούμενος τους  να ενωθεί  όλη η οικογένεια και  τους στηρίζει στην αναζήτησή τους. 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου