Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αναζήτηση διδύμου κοριτσιού του 1973

     Θα μπορούσε να ήτανε μια συνηθισμένη υπόθεση θανάτου σε νοσοκομείο ενός δίδυμου βρέφους αν δεν ήταν τόσες πολλές οι αντιφάσεις που παρουσιάζονται στα έγγραφα που συνδέονται με την υπόθεση του θανάτου αυτού. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, μαζί με άλλους, που δικαιολογούν τις πολλές αμφιβολίες της οικογένειας γύρω από το 'θάνατο' της δίδυμης αδελφής του Λευτέρη Μάργα από την Φλώρινα.


                                      Oι γονείς Δημήτρης και Πολυτίμη



     Τα δίδυμα της Πολυτίμης και του Δημήτρη Μάργα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, γεννήθηκαν στις 28 Αυγούστου 1973 στο Ρωσσικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από την ενημέρωση των ίδιων των ιατρών στους γονείς το αγοράκι ήταν ελλιποβαρές, πολύ εξασθενημένο και άρρωστο. Το κοριτσάκι γεννήθηκε απολύτως φυσιολογικά, ήταν το πιο εύρρωστο και με το μεγαλύτερο βάρος. Την επόμενη μέρα όμως ανακοινώθηκε προφορικά στους γονείς ο θάνατος του κοριτσιού αλλά στη συνέχεια, μερικά χρόνια αργότερα, όταν αναζητήθηκαν τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις που αφορούσαν το ιστορικό της κατάληξης του θήλεος βρέφους, οι γονείς διεπίστωσαν με έκπληξη πως το κοριτσάκι είχε 'πεθάνει' μία εβδομάδα μετά από την προφορική ανακοίνωση του 'θανάτου' του.

                   
                                           Ο δίδυμος αδελφός Λευτέρης


     Το δίδυμο κοριτσάκι οι γονείς δεν το είδαν ποτέ νεκρό. Δεν τους επετράπει. Δεν τους το έδωσαν επίσης να το θάψουν αν και με επιμονή το είχαν ζητήσει. Κανένα πληρεξούσιο εκχώρησης των ταφικών δικαιωμάτων στο νοσοκομείο δεν υπεγράφει ποτέ από τους οικείους και όσο και αν ακούγεται παράλογο και εξωφρενικό το νοσοκομείο προχώρησε σε 'ταφή' του βρέφους τους χωρίς ποτέ να τους ενημερώσει πού ετάφει αυτό. Στα χρόνια που πέρασαν οι έρευνες της οικογένειας να εντοπίσουν την ταφή του βρέφους απέβησαν άκαρπες. Δεν βρήκαν την ταφή. Οι αμφιβολίες για την πραγματική τύχη αυτού του βρέφους εξακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια να ταλαιπωρούν και να βασανίζουν την οικογένεια Μάργα. Τα έγγραφα που τους έδωσαν, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και ληξιαρχικές πράξεις, δεν συμφωνούν μεταξύ τους γεγονός που ενδυναμώνει τις ελπίδες ότι το δίδυμο κοριτσάκι είναι στη ζωή.

                                                  
                                    Ο άλλος αδελφός της αγνοούμενης
     
Τα δίδυμα παιδιά δεν ήταν από τον ίδιο αμνιακό σάκο και ίσως να μην μοιάζουν όπως δυο σταγόνες νερό. Ωστόσο, μια σχετική ομοιότητα θα πρέπει να υπάρχει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αυτό μαζί με την ημερομηνία γέννησης του διδύμου κοριτσιού ίσως βοηθήσει κάποιους που κάτι γνωρίζουν ή και την ίδια την κοπέλα να συνδέσει τις δύο υποθέσεις και να ξεκινήσει την έρευνα.


    Ας ελπίσουμε ότι και αυτό το μήνυμα θα βρει τον τελικό αποδέκτη του και το μήνυμα ζωής θα σταλεί στην οικογένεια του Λευτέρη Μάργα.


                                            Η αδελφή της αγνοούμενης
   
Καλή επιτυχία Λευτέρη στην αναζήτηση της δίδυμης αδελφής σου που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ θέλεις να βρεθεί.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου