Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ! ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!







                       Προστατέψετε τα αθώα θύματα εμπορίας βρεφών


Χρόνια τώρα τα σκάνδαλα των παρανόμων υιοθεσιών  και του εμπορίου βρεφών διαδέχονται το ένα το άλλο και η κοινή γνώμη έχει διχαστεί Έχει διαιρεθεί.  Έγινε τελικά ο ιερός θεσμός της υιοθεσίας μια αμφιλεγόμενη, αμφισβητούμενη και παράνομη πράξη; Ο κατ' εξοχήν στηρικτικός για την κοινωνία και την οικογένεια θεσμός πέρασε και αυτός στα νύχια της μαφίας; Δυστυχώς έτσι είναι ! Αποτέλεσμα της σήψης και της διαφθοράς που σε κάθε επίπεδο ταλανίζει μια παραπαίουσα χώρα. 
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εδώ, συνελήφθησαν έμποροι εκεί. Γιατροί μεγαλοδικηγόροι ενέχονται παρά εκεί. Συλλήψεις γίνονται και στο τέλος δεν καταδικάζεται κανείς εκτός κι  αν είναι κανένας φουκαράς Ρομά,  Βαλκάνιοι αθίγγανοι, που ''έδρασε  αυτόνομα''.
Αν  δε καμιά αλλοδαπή μητέρα, που παγιδευμένη από τα κυκλώματα η εκβιαζόμενη πουλήσει το παιδί της, τότε το κύκλωμα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να απελαθεί, για να μην υπάρχουν αποδείξεις και επιβαρυντικές καταθέσεις, για τους κυρίους τους υπεράνω πάσης υποψίας, στο δικαστήριο.
Δυστυχώς αυτό είναι το δικαιακό μας σύστημα, που δόξα τω Θεώ είναι διάτρητο από παντού!
Οι αλλοδαπές, χωρίς άδεια παραμονής, απελαύνονται και μαζί τους απελαύνεται και κάθε προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης.
Έτσι το σύγχρονο εμπόριο βρεφών όπως διαμορφώθηκε και εκσυγχρονίστηκε παραμένει ανέγγιχτο  και οι διαμεσολαβητές και οι διεκπεραιωτές αφήνονται ανενόχλητοι να  συνεχίσουν τις κερδοφόρες τους business! Oι μικροκλινικές της περιφέρειας και τα νοσοκομεία  είναι υπόλογα για πολλές τέτοιες παράνομες ''δοσοληψίες''. Οι αρχές το γνωρίζουν αλλά χρειάζεται κάποιος να καταγγείλει για να παρέμβουν. Το θέμα είναι ευαίσθητο, λεπτό γιατί τα μωρά προορίζονται για υιοθεσίες και όλοι λυπούνται και τα μωρά, που σίγουρα θα χουν μια πολύ καλύτερη τύχη, αλλά και τους υποψήφιους θετούς γονείς που χρόνια βασανίζονται για να τα αποκτήσουν. Έτσι ακόμη και να γνωρίζουν κάποιοι κρατούν το στόμα τους κλειστό. Για να μην μπλέξουν στα χειρότερα.
Ποιος άλλωστε τολμά να τα βάλλει με τα μεγάλα συμφέροντα, με μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους και άλλους μεγαλοκερατάδες και να μην υποστεί τις συνέπειες.
Το έργο εξ΄ άλλου το χουμε όλοι ξαναδεί! Είναι πολυπαιγμένο. Στο τέλος δεν καταδικάζεται κανείς.
Εννοείται από τους  εγκέφαλους! Το μωρό ''κατάσχεται'' σε κέντρα παιδικής προστασίας, Το μέλλον του από την αρχή προδιαγεγραμμένο. Υιοθετείται πάλι αλλά σε άλλη υποψήφια οικογένεια.
Οι προηγούμενοι θετοί γονείς μένουν ''μπουκάλα'' απορρημένοι και σαστισμένοι για το τι πήγε στραβά αφού οι προηγούμενοι φίλοι τους προμηθεύτηκαν από την ίδια ''συμμορία'' το υιοθετημένο παιδί τους με σιγουριά και ασφάλεια.
Τους ίδιους όμως τους ''τσάκωσε'' η άλλη Ασφάλεια, τα χρήματα κατασχέθηκαν ως ''προϊόν εγκλήματος'' , η ελπίδα απόκτησης παιδιού εξανεμίστηκε μαζί με τις από καιρό μαζεμένες οικονομίες τους! Στο τέλος οι θετοί απαλλάσσονται αφού ο δικηγόρος τους θα αποδείξει πως για τον ''φόνο'' ουδέν γνώριζαν! Θύματα δηλαδή και αυτοί αφού ως μόνα  κίνητρα θα αποδειχθούν οι φιλάνθρωπες τους και μόνον προθέσεις. Είπαμε η υιοθεσία θέμα ευαίσθητο και ιδιαίτερο.
Και ίσως είναι και αυτή η αιτία  που η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εισέλθει στα ''ψιλά γράμματα''.
Ποια είναι τα  αυτά  τα ''ψιλά γράμματα γράμματα'';  Πως πριν πέσουν οι υπογραφές για την υιοθεσία ενός παιδιού έχουν τελεστεί ένα σωρό παράνομες πράξεις. Το απόρρητο της υιοθεσίας το μόνο που εξασφάλισε μέχρι τώρα ήταν αδιαφάνεια ως προς την διαδικασία της τέλεσης της.
Αν όχι σε όλες στις περισσότερες περιπτώσεις!
Αποτέλεσμα  των κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών, που περισσεύουν στην χώρα, είναι τα ιδρύματα να μην έχουν παιδιά για υιοθεσίες ενώ στην ''ελεύθερη'', παράνομη όμως αγορά, ''υιοθεσίες''  γίνονται πάρα πολλές!   Κάποιες ''περνάν'', επικυρώνονται δηλαδή, από τα δικαστήρια αλλά οι περισσότερες με την μέθοδο των  εικονικών γεννήσεων. Φυσικά το ''μαύρο'' χρήμα ρέει άφθονο ενώ οι κάθε είδους βρεφοσυλλέκτες και βρεφοέμποροι, που έχουν υποκαταστήσει τις νόμιμες υιοθεσίες των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους!
20000 έως 30000  ευρώ οι τιμές των βρεφών στην ''ελεύθερη΄΄ αγορά  τιμές που βέβαια εξαρτώνται ανάλογα με το φύλλο, το χρώμα και την  ιδιαίτερη καταγωγή του βρέφους.
Στην μητέρα δίδονται ελάχιστα χρήματα που ίσως στην πατρίδα της να ναι αρκετά για να ''περάσει'' κι ένα χρόνο όμως για την  Ελλάδα δεν είναι τίποτε μπροστά στα μεγάλα ποσά που αποκερδαίνει  η  ''ευυπόληπτη'' συμμορία.
Η ''διακίνηση'' πάντως βρεφών, μέσα από τα κανάλια της παράνομης εμπορίας ανθρώπων illegal human trafficking, είναι ισότιμη σε κέρδη μαζί με την διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.
Έτσι παρ' όλες τις  αποκαλύψεις και τις συλλήψεις το εμπόριο βρεφών δεν σταματά γιατί ακριβώς τα κέρδη είναι πολλά και οι ουσιαστικές καταδίκες λίγες ως ανύπαρκτες.
Υπάρχουν άραγε τρόποι να σταματήσει το εμπόριο αυτό;
Και βέβαια υπάρχουν μόνο που χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και διακρατικές συμφωνίες που ''κάποιοι'' φαίνεται πως μπλοκάρουν από χρόνια.
Ο λόγος για τις διακρατικές συμφωνίες! Υιοθεσίες από Βαλκανικές χώρες και ειδικά από την Ρωσία που πως φαίνεται υπάρχουν πολλά παιδιά για υιοθεσία.
Τώρα γιατί δεν  συνάπτεται καμιά διακρατική συμφωνία ενώ μπορεί με όμορφο και νοικοκυρεμένο τρόπο να επιτευχθεί, αφού είναι η λύση του προβλήματος της υπογεννητικότητας και της μεγάλης ζήτησης των άτεκνων ζευγαριών, αυτό είναι μια πολύ ύποπτη υπόθεση.
Δεν είναι μόνο ύποπτη αλλά καταδεικνύει και τις ευθύνες του κράτους στο μεγάλο αυτό πρόβλημα του εμπορίου βρεφών.
Το 1993 οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να αναχαιτίσουν και η δυνατόν να περιορίσουν το εμπόριο βρεφών, υπέγραψαν και κύρωσαν  την Διεθνή  Σύμβαση της Χάγης που μεταξύ άλλων προέβλεπε τις Διακρατικές συμφωνίες των χωρών προς άλλες χώρες που μπορούσαν να διαθέσουν βρέφη για υιοθεσία.
Η Ελλάδα κύρωσε τελικά την συνθήκη μόλις το 2009! 16 ολόκληρα χρόνια μετά! Και αυτό μετά από πολλές πιέσεις! Όμως μετά τρία χρόνια δεν έχει συσταθεί ακόμη η περίφημη επιτροπή ''σωτηρίας'' που θα διευθετεί τα ζητήματα των διακρατικών υιοθεσιών!! Προς μεγάλη απογοήτευση και οργή των υποψηφίων θετών γονέων. Και με το δίκιο τους. Εν τω μεταξύ οι εμποροί βρεφών εξακολουθούν ν' αλωνίζουν και να τους εκμεταλεύονται..
Μην ψάχνουμε λοιπόν πουθενά ηθικούς αυτουργούς  για το παράνομο εμπόριο βρεφών παρά μονάχα στο κράτος!
Τώρα γνωρίζετε γιατί το παράνομο εμπόριο βρεφών ανθεί σ' αυτήν την χώρα.
Αναζητήστε τους ηθικούς αυτουργούς στη ''άβουλη'' Βουλή των Ελλήνων! Αυτοί είναι οι  ηθικοί αυτουργοί για το κατάντημα της χώρας και σ 'αυτόν τον  ιερό  και τόσο σπουδαίο θεσμό.
Αυτοί ''μπάσανε'' στην χώρα την μαφία εμπορίας βρεφών που οργιάζει. Αυτοί δημιουργήσανε τα σκλαβοπάζαρα των βρεφών και δώσανε ''βήμα΄΄ και χώρο σε όλες αυτές τις παράνομες δραστηριότητες. Αυτοί οι απερίγραπτοι 300 είναι οι υπεύθυνοι για κάθε βρέφος που πουλιέται στην χώρα.
Από το 1995 φωνάζουμε για την ανάγκη των διακρατικών συμφωνιών και για την κύρωση της συμφωνίας της Χάγης.  Και όταν επιτέλους κυρώθηκε μόλις το 2009 άφησε το πιο λειτουργικό της μέρος, την επιτροπή, εκτός ! Εξυπηρετώντας ποιανού συμφέροντα;; Είναι προφανές! Και φυσικά ασχολίαστο.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω η όπως λέει ο λαός στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.


Να τους χαιρόμαστε!


Ακολουθεί  αίτημα του Συνηγόρου του πολίτη που επανειλημμένα έχει ασχοληθεί με το θέμα των παρανόμων υιοθεσιών προς το Υπουργείο Υγείας, καθ' ύλη αρμόδιο με το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει λύσεις.



ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δελτίο Τύπου                                    Αθήνα, 17 Ιουνίου 2010



Διακρατικές υιοθεσίες: Ανάγκη οργάνωσης του θεσμικού πλαισίου


Το Ελληνικό κράτος πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο στην οργάνωση του
θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση των διακρατικών υιοθεσιών, με τρόπο που
να διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών, επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη,
στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού.
Η ανεξάρτητη αρχή έχει εκφράσει τόσο δημόσια όσο και προς την Βουλή τη θέση ότι η
Ελλάδα καθυστέρησε πολύ να επικυρώσει και να εφαρμόσει τη σχετική Διεθνή Σύμβαση
της Χάγης του 1993. Στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων είναι η έγκυρη αξιολόγηση και η
υποστήριξη των ενδιαφερομένων θετών γονέων, η προστασία των δικαιωμάτων των
υιοθετούμενων παιδιών και η καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας βρεφών, που
ευνοείται από την ανεξέλεγκτη εφαρμογή της ιδιωτικής υιοθεσίας στην χώρα μας.
Ο Συνήγορος του Παιδιού, ζήτησε έγγραφη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την εφαρμογή της «Σύμβασης για την προστασία των
παιδιών και τη συνεργασία σχετικά με τη διακρατική υιοθεσία». Η Σύμβαση υπογράφηκε
στη Χάγη το 1993 και κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με το νόμο 3765/2009,
ορίζοντας ως ημερομηνία έναρξης της ισχύος της την 1.1.2010. Ο Συνήγορος ζήτησε
επίσης να πληροφορηθεί τον βαθμό ετοιμότητας και την πρόβλεψη των απαραίτητων
οργανικών και λειτουργικών υποδομών για την υλοποίησή της. Τον Ιανουάριο του
τρέχοντος έτους, ο Συνήγορος είχε λάβει αναφορά από πολίτες - υποψήφιους θετούς
γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν το παράπονο ότι δεν είχε οριστεί η υπηρεσία που θα
συντόνιζε και υποστήριζε τη διενέργεια των απαιτούμενων διαδικασιών για τις διακρατικές
υιοθεσίες.
Την 21.5.2010, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας στη
σχετική αλληλογραφία, ενημέρωσε τον Συνήγορο ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για
τη σύσταση αυτοτελούς τμήματος με τις αρμοδιότητες που καθορίζονται στις διατάξεις του
ν.3765/09. Μέχρι τη σύσταση του παραπάνω τμήματος το έργο θα υποστηρίζεται από τη
διεύθυνση Προστασίας Οικογένειας του Υπουργείου, ενώ συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή
για την υποβοήθηση του έργου της κεντρικής αρχής. Επιπρόσθετα, δόθηκαν διευκρινίσεις
και οδηγίες σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Συνήγορος του Παιδιού συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα, προσδοκώντας ότι οι
ενέργειες της διοίκησης θα συμβάλλουν στην κατάλληλη υποστήριξη του θεσμού της
διακρατικής υιοθεσίας, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των υιοθετούμενων
παιδιών.
Την απάντηση και τις σχετικές οδηγίες του ΥΥΚΑ για το θέμα αυτό μπορείτε να βρείτε
στον ιστοχώρο του Συνηγόρου Πολίτη www.synigoros.gr και στον ιστοχώρο του
Συνηγόρου του Παιδιού www.0-18.gr.
Αναλυτικότερες πληροφορίες: Γραμματεία Συνηγόρου του Παιδιού 210.7289703



Άρθρο γραμμένο από την Divina 

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για τη δημοσίευση. Άκουσα μια περίπτωση αλλοδαπής χωρίς χαρτιά και από τα γεγονότα υποψιάζομαι ότι το μαιευτήριο προσπαθεί να της πάρει το νεογέννητο παιδί της. Τί μπορεί να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις; π.χ. όταν το νοσοκ. δίνει εξιτήριο στη μητέρα και χωρίς βάσιμη αιτιολογία στερεί από τη μητέρα το παιδί της και δεν της επιτρέπει να το πάρει μαζί της; που μπορεί να απευθυνθεί η μητέρα; ποιά είναι τα δικαιώματά της, μήπως γνωρίζετε; ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση και συγχαρητήρια για την καλή σας προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή