Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Το όνειρό της;; Να βρει την μητέρα που δεν ξέχασε ποτέ!



Η Μαρία από το Μαϊάμι ποτέ δεν ξέχασε πως είναι Ελληνίδα και χρόνια τώρα αγωνίζεται να βρει την μητέρα της στην Ελλάδα και όλα όσα την συνδέουν με την Ελληνική της καταγωγή!
         
 Ανάμεσα σε χιλιάδες Ελληνόπουλα που έφυγαν από την χώρα μας, τα πέτρινα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, τις δεκαετίες 40, 50 60 είναι και η Μαρία. Η Ελληνόπουλα που δεν ξέχασε την Ελληνική της καταγωγή και ψάχνει να επανασυνδεθεί με την μητέρα της και όλους τους συγγενείς της. Είναι περήφανη που είναι Ελληνίδα και που μεγάλωσε σαν Ελληνίδα Χριστιανή εξ' αιτίας του Έλληνα πατέρα της. Δεν έχει παράπονα από τους γονείς που την μεγάλωσαν και πέρασε καλά τα παιδικά της χρόνια Ο Έλληνας πατέρας της και η Ιταλικής καταγωγής μητέρα της την μεγάλωσαν σωστά και δεν έχει κανένα παράπονο από αυτούς!
Λάτρεψαν το θετό τους παιδί και η Μαρά τους ανταπέδωσε την αγάπη αυτή  μέχρι τώρα. Πάντα μιλάει γι αυτούς μ' ευγνωμοσύνη!
Όμως και οι δυο έχουν πια πεθάνει. Η Μαρία δεν έκανε δική της οικογένεια, δεν έχει παιδιά και η οικογένεια της λείπει πολύ. Προσπαθεί λοιπόν να την  βρει,  εδώ στην πατρίδα της και να της δώσει όλη της αγάπη και την στοργή.
Η Μαρία δεν έχει κάνει ιδιαίτερες σπουδές. Απλά τελείωσε το γυμνάσιο. Γιατί από πολυ μικρή της άρεσε η δουλειά! Να δουλεύει ότι δουλειά κι αν ήταν αυτή. Ξεκίνησε να δουλεύει από 11 χρονών στο ψαράδικο του πατέρα της.  Αλλά και ότι δουλειά γινόταν με τα χέρια της άρεσε πολύ. Είναι ένα πολύ εργατικό και προκομμένο κορίτσι! Καλαίσθητη και δημιουργική.
Η ίδια λέει πως έχει κάνει πολλές δουλειές στην ζωή της και πάντα της άρεζε η εργασία που είναι συγχρόνως και δημιουργία. Η τελευταία δουλειά της στις ανακατασκευές σπιτιών και η τοποθέτηση ταπετσαρίας την ενέπνεε και της αρέσει ιδιαίτερα. Νοιώθει ικανοποίηση όταν βλέπει στον πρόσωπο των πελατών της την ευχαρίστηση για την καλή δουλειά που προσφέρει.
Είναι πολύ δημιουργικός και εργατικός άνθρωπος. Δεν φοβάται την δουλειά αντίθετα την λατρεύει.
Η Μαρία έχει επίσης ένα αδελφό που είναι κι αυτός υιοθετημένος από την Κέρκυρα. Η οικογένεια του αδελφού της και οι ανηψιές της αναπληρώνουν τα κενά της οικογένειας που δεν έκανε ποτέ.
Η Μαρία αγαπά όλα τα είδη μουσικής, την τέχνη και το διάβασμα. Είναι ευπαρουσίαστη, ανοικτός και ντόμπρος χαρακτήρας και της αρέσει να γελά. Της αρέσουν οι παλιές ταινίες και ειδικά τα μιούζικαλς και αγαπά πολύ τα ζώα. Νοιώθει ευγνωμοσύνη και το ομολογεί  για τους δυο θαυμάσιους γονείς που την μεγάλωσαν και της προσέφεραν πολύ αγάπη και ότι άλλο χρειαζόταν για να μεγαλώσει σωστά. Όμως και οι δυο έχουν πια '' φύγει'' από την ζωή και τώρα η Μαρία νοιώθει πως θα ταν και η δική τους θέληση απο ''κει ψηλά'' να βρει η κόρη τους την οικογένεια της.

Η Μαρία πάντα φαντάζονταν πως να ταν άραγε οι γονείς που την έφεραν στον κόσμο. Ελπίζει πως και οι γονείς της να φαντάζονταν το ίδιο γι αυτήν και να την σκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως και να την έψαξαν η να την ψάχνουν ακόμη όπως αυτή.
Έχει τόσες πολλές ερωτήσεις να κάνει στους γονείς που την έφεραν στον κόσμο. Έχει ανάγκη από απαντήσεις και μακάρι να ταν εδώ  να τους ρωτούσε η ίδια προσωπικά.
Γνωρίζει πως η διαφορά των δυο κόσμων  είναι μεγάλη. 
Ελλάδα Αμερική δυο μακρινοί ξεχωριστοί κόσμοι! Δυο εντελώς διαφορετικές κουλτούρες, ήθη και έθιμα.
Δεν θέλει να φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση, ούτε να προσβάλλει κανένα, με όσα  θέλει να ρωτήσει και να μάθει όμως τα χει ανάγκη για να προχωρήσει στην ζωή της και να θεραπεύσει παλιά τραύματα.
Για πολλά χρόνια ρωτούσε τον εαυτό της πως είναι η μητέρα της, πως είναι αλήθεια το πρόσωπό της. Γιατί και η ίδια αναρωτιώνταν σε ποιόν να μοιάζει. Αναρωτιέται αν έκανε η μητέρα της κι άλλα παιδιά κι άν έχει αδέλφια. Η Μαρία θέλει να μάθει άν και η μητέρα που την γέννησε την σκέφτονταν όλα αυτά τα χρόνια όπως και η ίδια η υιοθετημένη.  Ρωτάει αν η μητέρα της είχε μια καλή ζωή και άν είναι καλά στην υγεία της. Άν προέρχονταν από μεγάλη οικογένεια με πολλούς θείους, θείες, ανήψιες ανηψιούς. Ρωτάει για τον πατέρα της,  αν θα μπορέσει να βρει και αυτόν. Θέλει να μάθει άν ήταν ο καρπός μιας μεγάλης αγάπης και άν οι γονείς της έζησαν τελικά μαζί η χώρισαν μετά την γέννηση της η και πιο πριν. Θέλει να μάθει άν ήταν μόνη όταν γέννησε την Μαρία και άν ήταν δική της η επιλογή να δοθεί για υιοθεσία. Ρωτάει να μάθει αν την έψαξε ποτέ η άν συνεχίζει και τώρα  η μητέρα της να την αναζητά. Τόσες πολλές ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις. Αλήθεια τόσες πολλές! Με αγάπη και συγχώρεση  για ότι κι άν έχει συμβεί!!!!!
Διψάει να μάθει την αλήθεια για την ζωή τους και για την δική της ζωή.
Δεν ξέρει, γιατί τόσα πολλά έχουν γίνει με τα κλεμμένα παιδιά από την Ελλάδα, άν είναι κι αυτή ένα από τα κλεμμένα αυτά παιδιά που έφυγαν από την χώρα χωρίς την θέληση των γονιών τους.
Θα ναι φοβερή για την Μαρία μια αποκάλυψη σαν κι αυτήν.
Αλλά και την οικογένεια της Μαρίας  θα ναι μεγάλο,  αλλά ελπίζει ευχάριστο σοκ,  ειδικά για την μητέρα της να την ξαναβρεί! Προσεύχεται και ελπίζει σ΄αυτό. Θέλει τόσο πολύ να της δώσει την αγάπη της και να νιώσει και αυτή την δική της αγάπη. Την ανιδιοτελή αγάπη της φυσικής της μάνας που τόσο πολύ στερήθηκε! Ζει για την στιγμή αυτή και ελπίζει πως οι προσευχές της θα εισακουστούν!
H Mαρία δυστυχώς δεν μιλάει Ελληνικά και γι αυτό νοιώθει πολύ άβολα. Όμως πιστεύει πως αυτό δεν είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι για την επανασύνδεσή της με τους φυσικούς της γονείς! Εξ' άλλου η αγάπη έχει την δική της, εσωτερική γλώσσα. Δεν έχει φραγμούς, σύνορα και όρια. 





Hello,

My name is Maria , I am 53 years old now. I grew up in San Francisco, California.  I am currently living in Miami, Florida. I have never been married and I have no children of my own. I do have two nieces. I didn't go to college, but I started working at 11 years old. Starting with my adopted father's fish store until I graduated High School. I had a few different types of jobs growing up.  But my favorite of them all is hanging wallpaper. It makes me feel good to see the faces of the people when they see their home is redecorated. I really am the type to work with my hands and I love to work.
I love all types of music, art and reading.  I also love sports!! I am personable, outgoing, outspoken, and I do love to laugh. I love old movies especially musicals.  And I really love animals.
I was adopted by two wonderful people who did all they could to show love.  I also had a brother who was also adopted and also from Greece (Corfu).  My adopted father was Greek and my adopted mother was Italian. They are both passed away now.  I unfortunately, do not know how to speak Greek.  But I was baptized and raised in the Greek Orthodox Religion. I think they would have liked me to find who my real mother or father was. 


I have always wondered about my birth mother and father.  I am hoping that you also have wondered about me and that you also were maybe at one point looking for me too. Or at least curious as to know about me as I am about you. I have so many questions and wish I was there to ask you all of them myself.. I hope you do not mind me asking them.  I know our cultures are quite different so I hope I do not offend you in any of the questions.  But I must ask and hope for you to answer some of them for me. For many years, I wondered what you look like? Because, I have always wondered who I look like? Did you have anymore children after having me? Have you ever thought about me as much as I thought about you? Have you had a happy life and good health? Do you come from a big family? How many other family members do I have such as aunts, uncles, nieces, nephews etc.? Did you know who my father was? Were you two in love or married when I was conceived? Were you alone when you gave birth to me? Was it your choice to put me up for adoption? Did you ever try looking for me?

I do not want to ask more than this as I know this may all be a bit of a shock and I do not even know if you are happy with the news so I hope you are. Because I am excited and waiting to get to know you and any other family I have out there. 


Warmest Regards,
Maria 



Αυτό το τραγούδι είναι από τα  αγαπημένα της Μαρίας. Οι άνθρωποι χρειάζονται τους ανθρώπους! Μέσα από την καρδιά της στέλνει το μήνυμα της και δηλώνει πόσο ανάγκη έχει την επικοινωνία με την οικογένειά της και με ανθρώπους που να την αγαπούν και που αγαπά και νοιάζεται και αυτή. 

People who need people with Barbara Streisand! For you Maria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου