Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ-ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

'Οταν η αναζήτηση χρόνων μπαίνει στην τελική ευθεία


Eπανασύνδεση - Επανένωση: η σκοτεινή και  η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού

H επανασύνδεση - επανένωση του υιοθετημένου με την πραγματική του μητέρα είναι ένα πολύ σπουδαίο κεφάλαιο που όλοι θα θέλατε να γνωρίζετε με κάθε λεπτομέρεια.
Επανασύνδεση με την βιολογική  μητέρα λοιπόν, τ' όνειρο και οι πολύχρονες προσπάθειες και ο αγώνας φτάνει στο  τέλος. Δεν είναι παρά ένα και μόνο τηλεφώνημα, ένα κλίκ και τ΄όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Είναι όμως έτσι; Είναι αλήθεια τόσο απλό;  Θα είναι μια ονειρική, πετυχημένη, ευτυχισμένη επανασύνδεση η μια εφιαλτική απόρριψη;;
Ποτέ τόσα πολλά δεν εξαρτώνται η αν προτιμάτε δεν διακυβεύονται από τίς πρώτες εκείνες λίγες στιγμές της πρώτης επαφής!
Όλα πρέπει να γίνουν όσο πιο τέλεια και σωστά γίνεται. Χωρίς βιασύνη. Ποτέ επιπόλαια και παρορμητικά. Με σύνεση και προσοχή. Αλλοιώς το παιχνίδι, άν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει έτσι, που μόνο παιχνίδι δεν είναι, μπορεί να χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Η επανασύνδεση ενός υιοθετημένου μπορεί επίσης να κατηγοριοποιηθεί σε δύο επί μέρους κατηγορίες:

Α) Επανασύνδεση υιοθετημένου μετά από την συναίνεση της φυσικής του μητέρας ως προς την υιοθεσία. Νόμιμες υιοθεσίες.

Β) Επανασύνδεση υιοθετημένου για τον οποίο δεν δόθηκε ποτέ συναίνεση της μητέρας η των γονέων γενικώς! Κλεμμένων κατά την γέννα βρεφών. Παράνομες υιοθεσίες.
 

Είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις επανασύνδεσης ως προς τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα και τ 'αποτελέσματα και των δυο πλευρών όπως θα εξηγηθεί παρακάτω. Αλλά και ως προς τον βαθμό δυσκολίας και τον, τους, τρόπους επανασύνδεσης!
Η επανασύνδεση με τους γονείς η μόνο με την φυσική μητέρα κατα περίπτωση είναι μια κατάσταση που μπορεί να συγκριθεί με την πτήση ενός αεροπλάνου μέσα σε καταιγίδα και τις αναταράξεις η και ''βουτιές μέσα στο κενό  του αεροπλάνου από μεγάλα ύψη.
''Κρατήσου γερά'' , Δέσε την ζώνη ασφαλείας'' είναι μερικές από τις πιο καλές συμβουλές που μπορεί να δώσει κανείς!
Η επανασύνδεση ίσως είναι μια πολύ δύσκολη, κοπιαστική και πολλές φορες χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδρομή αλλά και μια συναρπαστική περιπέτεια μυστηρίου και δράσης.
Ενός σταυρόλεξου για πολύ δυνατούς λύτες! Γενικά μια πρόκληση που λίγοι μπορούν ν'αρνηθούν.
 Οι ψυχικές αναταράξεις, που θα δοκιμάσετε  κατά την πτήση σας, μέσα στην καταιγίδα και το άγνωστο που έτσι κι αλλοιώς τρομάζει μπορεί να σας οδηγήσουν στις πιο ψηλές κορυφές της χαράς, και την λύτρωση  η ακόμη να σας καταγκρεμνήσουν στην πιο βαθειά θλίψη και απελπισία.
Τα σκαμπανεβάσματα της επανασύνδεσης είναι πολύ έντονα. Τα συναισθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο! Συνήθως άλλα περιμένουμε κι άλλα προκύπτουν.
Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές σε όλα όσα από την αρχή  φανταζόμασταν σαν αλήθεια.
Η επανασύνδεση είναι όπως μια γέννηση. Σίγουρα δεν είναι ακριβώς το ίδιο έχουν όμως εντυπωσιακές ομοιότητες. Όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες γύρω από τα δύο αυτά γεγονότα που συνήθως οδηγούν σε μεγάλη χαρά και ευτυχία.
Συνήθως, γιατί πολλές φορές οι προσδοκίες δεν επαληθεύονται πάντα. Πολλά δυσάρεστα αντί για ευχάριστα μπορούν να συμβούν κατά την διάρκεια των γεγονότων αυτών. Όπως πχ να γενηθεί το παιδί νεκρό η ανάπηρο κατά την διάρκεια μιας γέννας η να γεννηθεί απόρριψη  η αμφισβήτηση η να ναι ο γονιός νεκρός στην περίπτωση της επανασύνδεσης.
Ένα είναι πάντως το σίγουρο πως η ζωή μετά από το γεγονός της επανασύνδεσης όπως και της γέννας δεν θα ναι ποτέ η ίδια. Η ζωή σας και ότι πιστεύατε μέχρι τώρα για το θέμα αυτό αλλάζει ριζικά. Και όχι μόνον η δική σας η ζωή αλλά και ολόκληρου του περιβάλλοντος και των δυο οικογενειών.
Η αβεβαιότητα ως προς το αποτέλεσμα της επανασύνδεσης προκαλεί τρόμο, φόβο και σύγχιση. Κι αυτό γιατί το άγνωστο από μόνο του προκαλεί τα συναισθήματα αυτά.
Τίποτε δεν είναι προβλέψιμο και σταθερό όταν ψάχνεις να βρείς το νήμα για να ξετυλίξεις το μπερδεμένο κουβάρι. Ποτέ δεν ξέρεις άν σε κάποια στιγμή  η κλωστή από το κουβάρι αυτό θα κοπεί!
Όσο προετοιμασμένος και αποφασισμένος κι άν είναι κάποιος, όσο κι άν νοιώθει δυνατός χρειάζεται μια άλλη διαδικασία προετοιμασίας όπου τ' αληθινά αισθήματα πρέπει η δυνατόν να είναι σε καταστολή. Πόσο δύσκολο  αλήθεια για μας τους Έλληνες που η φύση μας είναι και παρορμητική και ενθουσιώδης;  Που το ''αίμα'' μας βράζει;;
Ατσάλινα νεύρα, συγκέντρωση και συγκρότηση όλων των φυσικών και ψυχικών  δυνάμεων είναι μια συμβουλή που επίσης πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον υποψήφιο που είναι έτοιμος ν' ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Η σύνδεση με το παρελθόν δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, όπου δύο κόσμοι άγνωστοι και μέχρι τώρα ξένοι μεταξύ τους πρέπει να επανενωθούν. Χρειάζεται πολύ προσοχή και αργά, μεθοδικά, διακριτικά και σίγουρα βήματα. Ένα την κάθε φορά.
Καλύτερα να ναι προετοιμασμένος, ο κάθε υιοθετημένος για το κάθε τι, ευχάριστο η
δυσάρεστο, για να έχει πάντα σίγουρα το κεφάλι του ήσυχο από εκπλήξεις.
Ένα τούβλο στο κεφάλι, μια μπουνιά στο στομάχι η και μια ελεύθερη πτώση από μεγάλο ύψος, μπορεί να ναι κάποια από τα πράγματα που μπορεί να δεχθεί η να πάθει ο υιοθετημένος που νομίζει πως η επανασύνδεση είναι ένας ''περίπατος'' και δεν έχει ετοιμαστεί ψυχολογικά.

Σε κάθε όμως περίπτωση η ψυχική αυτή ταλαιπωρία αξίζει  αφού το τίμημα,  όσο μεγάλο κι άν είναι, οδηγεί στην αλήθεια, σ' αυτό το πολύτιμο έπαθλο που όλοι επιζητούμε.
Άν και αυτό δεν συνηθίζεται πολύ, τουλάχιστον στην Ελλάδα, η παρακολούθηση του όλου θέματος της αναζήτησης και της επανασύνδεσης καλό είναι να γίνεται με την εποπτεία και τις συμβουλές, ενός οικογενειακού συμβούλου η ενός ψυχολόγου.
Πάντως σε κάθε άλλη περίπτωση με την βοήθεια ένος ατόμου που τον εμπιστεύεστε και σας αγαπά. Ποτέ μόνοι σας. Είναι  ένα δύσκολο  συναισθηματικό φορτίο και για κανένα λόγο δεν θα θέλατε να σας συντρίψει στην τελική.




 Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο έργο της επανασύνδεσης

Α) Υπομονή! Αυτή η δύσκολη αρετή για τους πολλούς που ακόμη κι αν δεν την είχατε ποτέ καλλιεργήσει σαν αρετή εδώ χρειάζεται όσο τίποτε άλλο. Άπειρη υπομονή. Ίσως ακόμη μεγαλύτερη  και από την επιμονή που επιδείξατε για να φτάσετε ως εδώ, ένα βήμα πρίν βρείτε την  μητέρα σας η ολόκληρη την οικογένεια σας.
Οπλιστείτε με τεράστια υπομονή και δεν θα χάσετε. Θα σας χρειαστεί!

Β) Συγκέντρωση όλων των ψυχικών σας δυνάμεων! Σας χρειάζεται για να αξιολογείτε την συμπεριφορά της άλλης πλευράς και να ξεχωρίζετε την αλήθεια από το ψέμμα η τις δικαιολογίες από τα γεγονότα. Σας βοηθά να αναλύσετε τα γεγονότα αυτά όπως σας τα εκθέτουν και να κατανοήσετε καλύτερα. Ακόμη σας βοηθά για να μην καταρεύσετε και συγκρατεί τα πληθωρικά συναισθήματα σας.

Γ) Υποστήριξη. Πολύτιμη θα ειναι η υποστήριξη των φίλων που σας αγαπούν, ενός ειδικού οικογενειακού συμβούλου, ενός ψυχολόγου η όπου αυτό είναι δυνατόν η υποστήριξη από ομάδα υιοθετημένων που έχουν ήδη επανασυνδεθεί. Δανειστείτε από την γνώση και τις εμπειρίες τους και ενδεχομένως και από τα λάθη τους που μπορείτε έτσι ν 'αποφύγετε. Εντοπίστε τους ειδικούς σε θέματα επανασύνδεσης υιοθετημένων και επιστρατεύστε τους στην υπόθεση σας. Η πείρα τους μπορεί να ναι η λύση στο πρόβλημά σας!

Δ) Διαβάστε, ενημερωθείτε  από βιβλία σχετικά με την επανασύνδεση και τα παρεπόμενα της. Μπορείτε να ψάξετε και στο Ίντερνετ, μαρτυρίες όπως αυτές υπάρχουν παντού.
Υπάρχουν κι άλλοι  πολλοί πριν από σας που τόλμησαν  το μεγάλο ''εγχείρημα'' και πέτυχαν αυτό που σε σας μοιάζει βουνό. Όσο πιο ενημερωμένοι είσαστε τόσο  η πιθανότητα λαθών ελαχιστοποιείται η και μηδενίζεται. Διαβάστε  σχετικές ιστορίες με τις εμπειρίες των άλλων. Ευτυχείς καταλήξεις η απορριπτικές δεν έχει σημασία. Σας προετοιμάζουν για ότι κι' αν συναντήσετε στην πορεία.

Ε) Χαλαρώστε και ηρεμήστε. Κρατήστε την επιθυμία σας να επανασυνδεθείτε σε ισορροπία με όλα τα άλλα θέματα της καθημερινότητας σας. Η επανασύνδεση σας δεν πρέπει να δηλητηριάζει και να καταστρέφει την υπόλοπη ζωή σας. Θα κουράσει εσάς και τους γύρω σας. Η επανασύνδεση σας με λίγα λόγια δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός στην ζωή σας. Στις ενέργειες και σ΄ολες σας τις προσπάθειες να επανασυνδεθείτε να θυμόσαστε  το ''παν μέτρον άριστον''. Μην το μετατρέψετε στο ''παν μέτρον ''άρρωστον'' γιατί στο τέλος, χωρίς να το καταλάβετε θα περάσετε στην '' άλλη άκρη'' και θ αρρωστήσετε. Κάντε διαλείμματα και ξεκουραστείτε όταν καταλάβετε πως δεν είστε έτοιμοι ψυχολογικά για το μεγάλο βήμα. Δεν πρέπει να σας γίνει εμμονή, η επανασύνδεση, γιατί είναι εύκολο να ''ξεφύγετε''! Κρατήστε την ζωή σας σε ισορροπία για να έχετε το  καλό αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

Ζ) Δώστε χώρο και χρόνο σ ' όσους σας αγαπούν και είναι δίπλα σας να σας βοηθήσουν. Μην απομακρύνεστε απ' αυτούς και μην απομονώνεστε  κυνηγώντας το όνειρό σας. Θα τους χρειαστείτε έτσι κι αλλοιώς! Η συγκινησιακή σας φόρτιση ίσως να ναι πολύ λιγότερη όταν συζητάτε το πρόβλημα σας αντί να κρύβεστε.
Μια καλή συμβουλή, από ένα  ανιδιοτελή, αντικειμενικό φίλο, και μια καλή πρόταση δράσης θα σας ανανεώσει το κουράγιο και την εσωτερική δύναμη που χρειάζεστε για την μεγάλη στιγμή. Ίσως να ναι από τις λίγες στιγμές της ζωής σας που χρειάζεστε περισσότερο κοντά σας ανθρώπους που σας αγαπούν πραγματικά, νοιάζονται για σας και θέλουν και οι ίδιοι να σας βοηθήσουν. Μην τους αποκλείετε.


 Η) Να είστε καλός, υπομονετικός ακροατής! Ν' ακούσετε πρώτα πολύ προσεκτικά όλες τις εξηγήσεις που θα σας δώσει η άλλη πλευρά και με βάση αυτές τις εξηγήσεις εναρμονίστε και την δική σας συμπεριφορά. Μη βιαστείτε σε συμπεράσματα.
Αν κάποιες ερωτήσεις σας κάνουν την μητέρα σας να αισθανθεί άβολα η αμήχανα απλά αλλάξτε θέμα. Για λίγο. Δώστε της χρόνο. Οι σχέσεις των ανθρώπων και η εμπιστοσύνη κτίζονται με τον χρόνο. Καμμιά μάνα δεν θέλει να δει μπροστά της ένα παιδί δικαστή η τιμωρό!  Αυτού του είδους η προσέγγιση θα τα κατέστρεφε όλα. Μια στάση σαν κι αυτή με πίεση και πολλές βιασύνες δεν θα βοηθήσει την αλήθεια να βγει στην επιφάνεια. Όταν έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη της τότε να είσαστε βέβαιοι πως θα σας τα πει όλα. Σιγά σιγά με υπομονή θα τα μάθετε όλα. Η πρώτη επαφή πρέπει να ναι μια γλυκεία τρυφερή προσέγγιση. Μια προσέγγιση γεμάτη αγάπη και συγχώρεση.
Προετοιμάστε τον εαυτό σας γι' αυτό. Το λιγότερο που θα θέλατε να συμβεί είναι να εξαφανιστεί  η μητέρα σας από την ζωή σας από ένα λάθος χειρισμό. Από ντροπή και φόβο. Σαν όλες τις σχέσεις των ανθρώπων και αυτή θέλει χρόνο, υπομονή, αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη και προ πάντων όχι επικριτική συμπεριφορά. Αν όλα αυτά εξασφαλιστούν η επανασύνδεση θα πάει καλά έστω και με καθυστέρηση. Μην την κρίνετε για τίποτε! Εξ' άλλου αυτό της το λάθος είναι υπεύθυνο για την ίδια σας την ζωή! Ευχαριστήστε την για το θείο δώρο της ζωής και σκεφτείτε πως υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να απαλλαγεί από σας αν αυτό ήθελε. Μην τα περιμένετε όλα από μια συνάντηση μαζί της. Όλα θα ρθουν στην ώρα τους. Το όποιος βιάζετε σκοντάφτει ταιριάζει απόλυτα εδώ.



Θ) Η επασύνδεση εν τούτοις είναι κάτι που δεν αποδέχονται όλοι. Η ευκαιρία για επανασύνδεση ειναι ένα θαυμάσιο, θείο δώρο. Μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία, πληρότητα, θεραπεία και επίλυση πολλών προβλημάτων που ανήκουν στην σφαίρα του συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου του υιοθετημένου.
Ίσως καμμιά άλλη εμπειρία ζωής δεν είναι σαν κι αυτήν! Χαρείτε τις όμορφες στιγμές της χαράς που προσφέρει και μην αφήσετε κανένα άλλο αρνητικό συναίθημα να δηλητηριάσει τις μοναδικές αυτές στιγμές της επανασύνδεσης σας.
Να είστε συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά να μην περιμένετε και θαύματα.
Η επανασύνδεση μπορεί να μοιάζει με θαύμα αλλά είναι κάτι απόλυτως φυσιολογικό όταν υπάρχει ανάγκη γι αυτή και από τις δυο πλευρές.
Τι γίνεται όμως όταν η ανάγκη αυτή υπάρχει μόνο  από την μια πλευρά;
Καταστάσεις κακής επανασύνδεσης η και απορριπτικής μπορεί ν' αλλάξουν όπως εύκολα μεταβάλλονται τα συναισθήματα των ανθρώπων με τον χρόνο. Eξαρτάται τι θέλει να επενδύσει κάποιος η τι να πετύχει κάποιος μέσα από μια σχέση σαν κι αυτή.
Έχει συμβεί σε επιτυχείς επανασυνδέσεις με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις ν' ατονίσουν, να παραμείνουν αδρανείς και στο τέλος να λήξουν άδοξα.
Όπως επίσης έχει συμβεί σε άλλες επανασυνδέσεις, απορριπτικές, τα δεδομένα ν' αλλάξουν με την υπομόνη, την επιμονή και την αγάπη.
Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε μια επανασύνδεση. 


Όλα εξαρτώνται από την προσπάθεια, την πίστη  την υπομονή και την αγάπη που επενδύει κανείς στις ανθρώπινες σχέσεις.


Ι) Όλες οι σχέσεις των ανθρώπων γενικά, χρειάζονται ατέλειωτη υπομονή  και χρόνο να αναπτυχθούν και ν'ανθίσουν. Σίγουρα η επανασύνδεση δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.
Ίσα ίσα που χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή από κάθε άλλη ανθρώπινη σχέση.
Οι προσπάθειες  όμως για να κτιστούν σχέσεις σαν κι αυτές αξίζουν, ευδοκιμούν και ανταμοίβονται. Οι επανασυνδέσεις μπορούν να θεραπεύσουν εσωτερικά τραύματα χρόνων  και να προσφέρουν λύσεις σε πολλά προβλήματα ενός υιοθετημένου ατόμου. Καμμιά άλλη κατάσταση η  θεραπεία δεν είναι ίση με αυτή.


Κ) Kλείστε τ 'αυτιά σας στις Σειρήνες! Μια πολύ χρήσιμη οδηγία - συμβουλή για όσες και όσους έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στην επανασύνδεση με την μητέρα σας η της οικογένειά σας.
Μη αφήνετε άλλους ν' αποφασίζουν για σας λέγοντας σας διάφορα αποτρεπτικά, πολλές φορές απαξιωτικά και υποτιμητικά λόγια για το εγχείρημα σας. Θα βρεθούν  κάποιοι η μάλλον κάποιες που θα θελήσουν να σας αποθαρρύνουν και να σας απογοητεύσουν να βρείτε την μητέρα σας!
Από προσωπική μου εμπειρία και όχι μόνον μερικά από επιχειρήματα τους είναι:
Τι ψάχνεις τώρα;  Δεν  μεγάλωσες σωστά; Δεν ήταν καλοί οι θετοί σου γονείς; Άν ήταν σωστή η ''βιολογική'' σου μητέρα δεν θα σ΄εγκατέλειπε! Κοίτα ...να...για το καλό σου για να μην πικραθείς καλύτερα μην το ψάξεις! Η μητέρα σου μπορεί να ήταν της ''νύχτας'' για το ''καλό'' σου μην την αναζητήσεις και πολλά άλλα ίσως και χειρότερα απ΄αυτά. Όλα αυτά προέρχονται δυστυχώς από συγκεκριμένους χώρους και έχουν σκοπό να σας γεμίσουν αφ' ενός τύψεις  και ενοχές ως προς τους γονείς που σας μεγάλωσαν και να σας αποκαρδιώσουν να προχωρήσετε παρα κάτω.
Να σας γεμίσουν πίκρα και απογοήτευση. Μην το βάλλετε κάτω! Δεν είναι ειλικρινείς και έντιμοι οι στόχοι τους.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μόλις κλείσετε την πόρτα πίσω σας  χαρακτηρίζουν ''ψυχοπαθητικές'' ανισόρροπες προσωπικότητες, σας ειρωνεύονται και σας απαξιώνουν.
Τα 'χουμε ακούσει πολλές φορές αυτά και ευτυχώς σε ελαχιστότατο βαθμό ήταν αλήθεια.
Συνήθως από προσωπική εμπειρία η αλήθεια είναι πολύ μακριά από αυτά που ακούτε και κάποιοι προσπαθούν να την κρύψουν από σας, μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί κάτι παράνομο έχει συμβεί. 
Εξ' άλλου απαγορεύεται στην οποιαδήποτε κυρία να κρίνει εσάς και την μητέρα σας. Είναι προσβλητικό και για τις δύο. Δεν επιτρέπεται και από την υπηρεσιακή δεοντολογία  και από το Σύνταγμα. Προσβολή προσωπικότητας το αδίκημα.
Το κρατάμε μικρό καλάθι σε ότι κι άν ακούσουμε έχει εδώ την εφαρμογή του.
Την αλήθεια θα την βρείτε μόνοι σας και είστε και άξιοι και ικανοί να την αξιολογήσετε και να την διαχειριστείτε σωστά.
Κλείστε λοιπόν τ ' αυτιά σας στις Σειρήνες!


Επανασύνδεση υιοθετημένου με την φυσική του μητέρα η οικογένεια όταν υπήρξε συναίνεση


Πολύ λεπτοί χειρισμοί και διακριτικότητα χρειάζεται για την επανένωση αυτή! Έρευνα οικογενειακού περιβάλλοντος με διακριτικότητα και εχεμύθια απαραίτητη. Δεν  είναι από  τις επανασυνδέσεις που θεωρούνται εύκολες! Η μητέρα μπορεί να έχει παντρευτεί και κανείς από την οικογένεια που δημιούργησε εν τω μεταξύ να μην γνωρίζει  το ''μεγάλο μυστικό'' της. Να μην το έχει πει ποτέ από ντροπή και φόβο. Η Ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχτεί την  ύπαρξη ενός εξωγάμου. Άν και μπορεί να μην είναι και αυτή η υπόθεση. Μπορεί το παιδί να χει δοθεί με συναίνεση των παπούδων  επί θανάτου των φυσικών γονέων η απλά να χει δοθεί επειδή χώρισαν οι γονείς η επειδή ήταν πολύτεκνοι!  Και από άλλες αιτίες! Πολλοί είναι οι παράμετροι που πρέπει να διερευνηθούν πριν το μεγάλο τόλμημα! Τονίζεται ξανά πως η έρευνα του οικογενειακού περιβάλλοντος της μητέρας είναι απαραίτητη όπως και η συμμετοχή ενός ειδικού που γνωρίζει πως πρέπει να χειριστεί την υπόθεση για να μην τα ''θαλασώσετε''!
Πολλές περιπτώσεις της κατηγορίας αυτής έχουν  happy end  αν ακολουθηθούν σωστά οι κανόνες της επανασύνδεσης με προσοχή και χωρίς βεβιασμένες ενέργειες! Καμμιά μάνα δεν  μπορεί να βγάλει το παιδί της από την καρδιά και την ζωή της. Δώστε χρόνο! Κινηθείτε σωστά και θα κερδίσετε την μάχη για την επανασύνδεση!

 Επανασύνδεση υιοθετημένου με την φυσική του μητέρα η οικογένεια όταν δεν υπήρξε συναίνεση


Για την δεύτερη περίπτωση όταν δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση από την μητέρα η την οικογένεια όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Δεν υπάρχουν λόγια για την μάνα που θα της γίνει ένα δώρο σαν κι αυτό. Ν' αγκαλιάσει ξανά το κλεμμένο της παιδί. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε οδηγίες ούτε συμβουλές! Εδώ μιλάει μόνο η καρδιά! Η επανασύνδεση είναι γεγονός!  Για το μόνο που έχει να κλάψει κανείς είναι τα χαμένα χρόνια! Τα χρόνια που στέρησαν στους πρωταγωνιστές αυτής της επανένωσης κάποιοι σκληρόκαρδοι, απάνθρωποι  βρεφοσυλλέκτες!
Ο υιοθετημένος που θα επανασυνδεθεί με την οικογένεια του στην περίπτωση αυτή θα νοιώσει τι σημαίνει πραγματικά η ανιδιοτελής, ατέλειωτη αστείρευτη αγάπη της μάνας!
Και φυσικά είναι όλοι οι παράνομα υιοθετημένοι! Αυτοί που πρίν υιοθετηθούν υπήρξαν θύματα αρπαγής και εμπορίας βρεφών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου