Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αρπαγές βρεφών - Παράνομες υιοθεσίες

  


ΑΡΠΑΓΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν αναγνωρίζει τον όρο ''παράνομες υιοθεσίες'', και πολύ καλά κάνει,
αλλά όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελέσθηκαν πριν απο αυτές!
Και είναι πολλές και με εξαιρετικό ποινικό ενδιαφέρον!


Γιατί τι αλήθεια σημαίνει παράνομη υιοθεσία σε μια μάνα όταν βρει το παιδί της, που της είχαν πει πως πέθανε πριν 20 - 30 - 40 - η περισσότερα χρόνια;;  Δεν είναι μια απλή εξαπάτηση η έστω ένα απλό  ιατρικό λάθος! Είναι το παιδί της που της το στέρησαν, της το άρπαξαν και χωρίς να μπορεί ν' αμυνθεί, να προστατευτεί η ν' αντιδράσει της το πούλησαν.

Τι να πει κανείς γι αυτούς τους υπανθρώπους που προχώρησαν σε τόσο σοβαρές αξιόποινες πράξεις μέσα απο κρατικά ιδρύματα της χώρας διαπράττωντας μεταξύ των άλλων και αυτό το αδίκημα της σύστασης και συμμορίας;; Γιατί ως γνωστόν  δεν υπάρχει εγκληματικό κύκλωμα αποτελούμενο απο μόνο έναν ! Είναι πολλοί!

Τα αδικήματα

Αρπαγή ανηλίκου: ποινικό αδίκημα
Εμπορία βρεφών: ποινικό αδίκημα
Σύσταση και Συμμορία: ποινικό αδίκημα
Διαρκής νόθευσης της οικογενειακής τάξης τρίτων: ποινικό αδίκημα


Λιγότερο κολάσιμα αλλά όχι ελλάσονος σημασίας είναι οι:

Πλαστογραφίες και νοθεύσεις δημοσίων εγγράφων, που κατά κόρον εκδίδονται απο τα κυκλώματα, οι ψευδείς δηλώσεις και βεβαιώσεις που παραπλανούν δικαστικούς και δημόσιες υπηρεσίες!


Ποινικό Δίκαιο


ΔΕΥΤEΡΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ - ΔΕΚΑΤΟ ΟΓΔΟΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ -

Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας.
 

 4. Με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων έως εκατό χιλιάδων ευρώ τιμωρείται ο υπαίτιος σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, αν η πράξη: α) στρέφεται κατά ανηλίκου, β) τελείται κατ' επάγγελμα, γ) τελείται από υπάλληλο ο οποίος κατά την άσκηση της υπηρεσίας του ή επωφελούμενος από την ιδιότητα του αυτή διαπράττει ή συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην πράξη ή δ) είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του παθόντος. 



Συνεχίζεται......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου